Centrum Jeugd en Gezin

Wat houdt dit precies in?

Ouders en opvoeders hebben regelmatig vragen over het opgroeien en opvoeden van hun kinderen. Met alle vragen over opgroeien en opvoeden kunt u terecht bij Centrum Jeugd & Gezin Maasland (CJG). Ouders, opvoeders, beroepskrachten en jongeren kunnen terecht voor informatie, advies of kortdurende ondersteuning. Heb je een vraag over een kind of een jongere van 0 tot 23 jaar? Loop gerust bij ons binnen aan de Schadewijkstraat 6 in Oss, maar bellen en mailen mag ook. 

Informatie en advies

Bij Centrum Jeugd & Gezin Maasland vind je veel handige informatie over opgroeien en opvoeden van kinderen van 0-23 jaar. We hebben boeken, brochures, artikelen en inspiratieboekjes die we gebruiken. Daarnaast organiseren we regelmatig webinars, workshops, cursussen en informatiebijeenkomsten voor ouders en verzorgers. Voor jongeren organiseren we bijeenkomsten 'Je oppasdiploma halen'.

Advies op maat

Bij het Centrum Jeugd & Gezin kun je ook een afspraak maken voor een infogesprek. Binnen dit gesprek kun je een vraag wat uitgebreider bespreken en kun je hierover 'sparren' met een deskundige van Centrum Jeugd & Gezin. In dit info-gesprek krijg je advies-op-maat. Als het nodig is zorgen wij voor een tolk. Er zijn geen kosten verbonden aan een infogesprek.

Consultatie
Ook leerkrachten, pedagogisch medewerkers van peuterspeelzalen en kinderdagverblijven en andere beroepsgroepen die met ouders, kinderen en jongeren werken kunnen bij ons terecht voor consultatie, informatie en advies.
Nieuwsbrieven 2024
Privacyverklaring
We kunnen je het beste helpen als we voldoende van je weten. Jouw persoonlijke en vertrouwelijke gegevens vallen onder de Algemene Verordening Gegevensbescherming. Zonder jouw toestemming geven we nooit gegevens door aan anderen.
Klachten
Als je zelf cliënt bent bij ONS welzijn en je bent ontevreden over onze dienstverlening, dan kun je een klacht indienen door onderstaand formulier in te vullen. Een klacht indienen kan ook telefonisch via 088 374 25 25 of per brief aan ONS welzijn, Postbus 322, 5340 AH Oss t.a.v. klachtenfunctionaris.
Jeugdstem
Jeugdstem is de organisatie van vertrouwenspersonen in de jeugdzorg. Kinderen, jongeren en volwassenen die te maken hebben met jeugdzorg en daar vragen of klachten over hebben, kunnen bij Jeugdstem terecht. Ondersteuning door de vertrouwenspersoon van Jeugdstem is gratis. Jeugdstem is een zelfstandige stichting, de vertrouwenspersonen zijn niet in dienst van ONS welzijn.

Meer informatie of contact met Jeugdstem? Bel gratis naar 088 – 555 1000 of chat met een vertrouwenspersoon via www.jeugdstem.nl.

Openingstijden

Alles over opgroeien en opvoeden onder één dak!

Toegang tot wijkteams

Het Centrum Jeugd en Gezin is er voor vragen rondom opgroeien en opvoeden in de leeftijd van 0-23 jaar.

Blijkt uit het gesprek met Centrum Jeugd en Gezin dat er meer hulp nodig is? Dan zorgt de medewerker van Centrum Jeugd en Gezin ervoor dat je vraag terecht komt bij een jeugdprofessional van het desbetreffende wijkteam. 

Stel je vraag

Wij horen het graag!

Om verder te kunnen gaan, voer gegevens in bij de gemarkeerde velden.
Er is iets verkeerd gegaan tijdens versturen. Probeer het nogmaals of neem contact met ons op.

Wat is mijn reistijd?