Piep Club

Piep zei de muis

Evenement 3 april 2024 (15:00 uur) 12 juni 2024 (16:15 uur) Talentcentrum Oss, Linkensweg 1B

ONS welzijn werkt hierin samen met @ypsepreventie
De kennismakingsgesprekken zal plaatsvinden op dinsdagmiddag 25 april'23. De Piep-Club bestaat uit acht bijeenkomsten van 5 kwartier. De bijeenkomsten worden gehouden op dinsdagmiddag 9 mei t/m 11 juli (15.00-16.15 uur).

VOOR WIE De Piep-Club is er voor kinderen van 4 tot 8 jaar die extra steun nodig hebben, omdat ze thuis of in omgeving te maken hebben met spanning of stress. Het gaat dan om kinderen in bijvoorbeeld de volgende situaties: een psychisch zieke ouder, bijvoorbeeld depressie armoede; schulden; criminaliteit;ernstig ziek broertje of zusje; huiselijk geweld.

WAT LEERT UW KIND? Uw kind gaat op een speelse wijze aan de slag met thema’s als boos zijn, blij zijn, je sterk voelen etc. Zo maken we bijvoorbeeld schatkistjes en doen we toneelstukken en spelletjes. Piep is elke week aanwezig. Deze muis vertelt verhalen aan de kinderen. De kinderen kunnen hun verhalen ook aan Piep vertellen. Uw kind leert door deze methodes: inzien dat hij niet de enige is waar het thuis anders gaan dan bij andere kinderen; dat het niet zijn schuld is wat er om het kind heen gebeurt; eigen gevoelens en emoties te voelen en daarmee omgaan; het verkrijgen van positief zelfbeeld; vaardigheden waardoor hij makkelijker met lastige situaties om kan gaan.

BETROKKEN OUDERS De Piep- Club is er ook voor ouders. In de periode dat uw kind deelneemt zijn er drie ouderbijeenkomsten. Centraal staat: > wat het kind doet en waarom; > aandacht hebben voor het kind; > de omstandigheden binnen het gezin delen met het kind. De hulpverleners van de Piep-club staan altijd klaar om te helpen als er vragen of moeilijkheden zijn.

KENNISMAKINGSGESPREK Voor de start van de Piep-Club hebt u een kennismakingsgesprek met de hulpverlener. Daarin krijgt u informatie over de cursus en kunt u vragen stellen. DOOR WIE? De Piep-Club wordt uitgevoerd door een medewerker van Indigo en een medewerker van ONS Welzijn. 

AANMELDEN Wilt u uw kind aanmelden voor de Piep-Club? Of hebt u nog vragen? Neem gerust contact met ons op via telefoonnummer a.ruijs@ypse.nl - 088 374 2526 - info@centrumjeugdengezin-maasland.nl

  FLYER  

Gepubliceerd op: 27 februari 2024

Meld u aan

voor het bovenstaande evenement

Om verder te kunnen gaan, voer gegevens in bij de gemarkeerde velden.
Er is iets verkeerd gegaan tijdens versturen. Probeer het nogmaals of neem contact met ons op.