KIES Spel-praatgroep (8-12 jaar)

Kinderen In Een Scheiding

Evenement 30 september 2024 (15:00 uur) 5 november 2024 (16:15 uur) Oss

Spel-praatgroep voor Kinderen In Een Scheiding: KIES (8-12 jaar)

Tijdens KIES leren kinderen dat het niet hun schuld is dat de ouders uit elkaar zijn. Kinderen kunnen met elkaar praten over wat hij/zij vinden en voelen. Kinderen krijgen manieren aangereikt waarmee ze leren omgaan met hetgeen ze moeilijk vinden aan de scheiding. De KIES-groep bestaat uit maximaal 10 kinderen. Zij komen 8 bijeenkomsten bij elkaar, (1 uur) onder begeleiding van 2 KIES coaches.

Aan bod komt:

  • Wat weet je nog van de scheiding?
  • Hoe is de situatie nu?
  • Hoe zie jij de toekomst?
  • Hoe is de communicatie tussen jou en je vader en je moeder?
  • Wat heb jij nodig om jouw situatie te verbeteren?

Dit alles wordt gedaan met spel-en praatvormen. Ouders worden betrokken bij de kennismaking en bij de afsluitende, algemene ouderbijeenkomst met de groep.Tijdens de bijeenkomsten leren kinderen dat het niet hun schuld is. Het lucht je kind op om te praten over wat hij/zij vindt en voelt. Kinderen krijgen tevens manieren aangereikt waarmee ze leren om gaan met hetgeen ze moeilijk vinden van de scheiding. Ze ervaren dat ze niet de enige zijn, krijgen meer zelfvertrouwen, inzicht en houvast door tips en door uitwisselen van ervaring.

Kinderen van 8-12 jaar die woonachtig zijn in de gemeente Oss & Bernheze zijn welkom bij deze KIES groep. Vanwege de vele aanmeldingen zijn er nog beperkt plaatsen vrij. Bij voldoende interesse en aanmeldingen plannen we KIES nog een keer in op maandagmiddag.

Gepubliceerd op: 5 juni 2024

Meld u aan

voor het bovenstaande evenement

Om verder te kunnen gaan, voer gegevens in bij de gemarkeerde velden.
Er is iets verkeerd gegaan tijdens versturen. Probeer het nogmaals of neem contact met ons op.